توسعه ورزش همگانی بدون هم افزایی نهادهای اجرایی امکان پذیر نیست
به گزارش وبلاگ بهسا، تهران (پانا) - معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت اگر جمعیت 82 میلیون نفری کشور بخواده تحت پوشش ورزش همگانی قرار گیرد،توسعه پایدار ورزش بدون هم افزایی و تعامل نزدیک سازمان ها و دستگاه های اجرایی کشور،امکان پذیر نیست.

سید عبدالحمید احمدی، در مراسم آیین نامه تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان بهزیستی با معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آشکار بودن اهمیت سرمایه گذاری برای ورزش افراد در جامعه گفت:هر چه میزان سرمایه گذاری برای افراد یک جامعه بیشتر باشد،آینده بهتری در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی برای مردم و اعضای آن جامعه تضمین می گردد.
وی اضافه کرد: ورزش برای افراد عادی جامعه که مشکل جسمی ندارند لازم و ضروری است و زندگی درابعاد مختلف بدون پرداختن به امر ورزش غیر ممکن است.اما این موضوع برای افراد دارای معلولیت مضاعف است و اگر ورزش برای سایر افراد امری لازم باشد،برای توانخواهان واجب است تا در ابعاد مختلف به بهبود کیفیت و شرایط زندگی آنها کمک کند،قابلیت های آنان را پرورش دهد و آنها را برای مقابله با مشکلاتی که به طور طبیعی با آن روبرو هستند؛کمک دهد.
احمدی با اشاره به قدمت فدراسیون های نابینایان و کم بینایان؛ ناشنوایان و سایر فدراسیون های تخصصی در حوزه ورزش معلولان در کشور گفت: سالهاست که این فدراسیونها در حوزه ورزش معلولان فعالیت دارند و توجه خاص به این بخش از جامعه وجود دارد اما هنوز هم کار به حد کفایت انجام نشده است و باید بتوانیم ظرفیت ها را توسعه دهیم و به طور کامل همه اقشار جمعیتی کشور را در حوزه ورزش،تحت پوشش قرار دهیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه حوزه ورزش کشور به تنهایی جوابگوی احتیاج تمامی اقشار جامعه به ورزش نیست،گفت:قطعا به هم افزایی و تعامل با سایر نهادهای اجرایی کشور احتیاجمندیم تا بتوانیم همه اقشار جامعه را تحت پوشش ورزش همگانی درآوریم و با توجه به اشراف سازمان بهزیستی در این حوزه و تحت پوشش داشتن اقشار مختلف می تواند نقشی کاملا راهگشا در موضوع ورزش همگانی را برای جامعه هدف خود داشته باشد و هم اینکه بستری را برای کشف استعداد های افراد دارای معلولیت در حوزه ورزش قهرمانی فراهم کند.
وی اضافه کرد:کما اینکه در سالهای گذشته نیز همکاری در این زمینه وجود داشته است،امیدواریم پیگیری های دقیق تر و شفاف تر و همچنین همکاری نزدیکتر با کارگروه های تخصصی و ادارات کل ورزش در استان ها در راستای اجرای این تفاهم نامه صورت گیرد.
احمدی همچنین به لزوم همکاری سایر فدراسیون های ورزشی در کنار فدراسیون های ورزشی تخصصی در حوزه جانبازان و معلولان با سازمان بهزیستی اشاره نمود و اضافه کرد:علاوه بر تمامی فدراسیونهای ورزشی موظف هستند که جمعیت حوزه معلولان را تحت پوشش بگیرند و این فرصتی است که باید بهترین استفاده را از آن بکنیم.
وی گفت: اعتقاد ما در وزارت ورزش و جوانان این است که اگر جمعیت 82 میلیون نفری کشور بخواده تحت پوشش ورزش همگانی قرار گیرد،توسعه پایدار ورزش بدون هم افزایی و تعامل نزدیک سازمان ها و دستگاه های اجرایی کشور،امکان پذیر نیست و همکاری هایی نیز با وزارت کشور،شورای عالی استان ها و دیگر نهادها در قالب شورای ورزشی کشور دنبال می گردد.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان همچنین به تشکیل شورای ملی سالمندان در کشور اشاره نمود و گفت:نهادهای مختلفی از جمله وزارت ورزش و جوانان در این شورا عضو هستند که سعی می کنیم به وظیفه خود را در این شورا عمل کنیم و به همین شکل در شورای ورزشی کشور نیز ضروری است که از ظرفیت مدیریتی و کارشناسی اجرایی تمامی نهادهای اجرایی بهره مند شویم تا بتوانیم جمعیت کل کشور را تحت پوشش ورزش قرار دهیم و در غیر این صورت هدف مورد نظر ما محقق نخواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد تا در راستای این تفاهم نامه تمامی جمعیت افراد دارای معلولیت با هماهنگی بهزیستی تحت پوشش ورزش قرار گیرد و اضافه کرد:قطعا این تفاهم نامه یک برنامه ریزی مشترک برای استفاده از ظرفیت های بین دستگاه ها،همفکری و تشریک مساعی و کمک کننده به هدف عظیم ما که تربیت بدنی برای کل جمعیت کشور استفخواهد بود و امیدواریم امضای این تفاهم نامه نقطه عطفی برای اقدامات گسترده تر و موثرتر از قبل باشد و آثار اجرایی این تفاهم نامه همچون ارتقای سلامت ،رشد و شکوفایی و پرورش استعدادها،کاهش آسیب های اجتماعی را در زندگی مردم عزیزمان در اقشار مختلف جمعیتی و جامعه هدف بهزیستی ببینیم.
وی همچنین به رشد صعودی و قابل توجه ورزش جانبازان و معلولان بعد از انقلاب اسلامی و قهرمانی و مدال آوری در این حوزه اشاره نمود و اضافه کرد: این موضوع نشان دهنده سرمایه گذاری صحیح و به موقع در این زمینه بوده است و کارنامه پرافتخار جمهوری اسلامی در این زمینه نشانگر این است که می توان این جهت رو به رشد را دنبال کرد.
احمدی گفت: نوع فعالیت ها و اقداماتی که طی این چهل سال در حوزه ورزش جانبازان و معلولان ایران اجرا شده است،مورد توجه سازمان های بین المللی ورزشی قرار گرفته و به عنوان الهام بخش سایر کشورها مطرح شده است و در این راستا نیز مدال ویژه ای به رییس کمیته ملی پارالمپیک به دلیل نگاه کلان جمهوری اسلامی به حوزه ورزش معلولان،اهدا شده است.
آیین امضای تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان بهزیستی با معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با هدف ارتقا و بهبود فعالیت بدنی جامعه هدف سازمان بهزیستی،افزایش دانش تخصصی مربیان مهدهای کودک در حوزه بازی و فعالیت های بچه ها و... صبح امروز 5 آذرماه در ساختمان ستاد سازمان بهزیستی کشور برگزار گردید.
منبع: خبرگزاری پانا